Weekend recept…..gezond bananenbrood met noten.

Het is bijna weekend! Als het even kan probeer ik vaak zelf iets lekkers te bakken, het liefst iets waarvoor ik niet al te lang in de keuken hoef te staan, want het leven is al druk genoeg…. Laatst kwam ik op Instagram dit makkelijke recept tegen van een gezond bananenbrood, (nou ja, liever gezegd een foto van het heerlijke resultaat!) en diegene was zo lief om het naar me op te sturen, dus ik ging aan de slag. Het recept is oorspronkelijk trouwens afkomstig van www.uitpaulineskeuken.nl (heel leuk foodblog!). Het brood viel hier zo goed in de smaak dat ik het vanmorgen weer gemaakt heb, verukkelijk!

Ik zal het recept hier met jullie delen:

Ingrediënten voor 1 cake van 23 cm
3 rijpe bananen
3 eieren
150 gr amandelmeel
60 gr dadels (3 medjool dadels)
2 tl bakpoeder
50 gr pure chocola
75 gr gemengde noten
30 gr kokosrasp
Snuf zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht). Pureer de bananen samen met de dadels (zonder pit) glad met een staafmixer in een kom. Voeg één voor één de eieren toe en klop ze met een garde door het beslag. Spatel het amandelmeel met het bakpoeder en een snuf zout door het beslag. Hak de noten en de chocola in stukjes en spatel deze door het beslag. Spatel tenslotte de kokosrasp door het bananen beslag. Vet een cakevorm (23 cm) in met een bakspray (of leg er een vetvrij stukje bakpapier in) en giet het mengsel in de vorm.

Bak het bananenbrood in ongeveer 45 minuten af in een voorverwarmde oven. De cake is gaar als een prikker er schoon en droog uit komt, als je deze in het midden van de cake steekt.

Laat het bananenbrood iets afkoelen in de vorm en stort het dan op een taartrooster.

Je kunt het brood (verpakt) wel een aantal dagen bewaren en ook invriezen gaat goed, maar bij ons haalt ie dat meestal niet…….Eet smakelijk en een heel fijn weekend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *